Δεκαεπτά κτίρια του Λε Κορμπιζιέ εντάχθηκαν στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO
Δεκαεπτά κτίρια που σχεδίασε ο γαλλο-ελβετός πρωτοποριακός αρχιτέκτονας Λε Κορμπιζιέ εντάχθηκαν στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελβετικής κυβέρνησης, τα κτίρια αυτά περιλαμβάνουν την Οικία Γκιέτ στην Αμβέρσα (Βέλγιο), το Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης στο Τόκιο και άλλα κτίρια στη Γαλλία, την Ελβετία, την Αργεντινή, τη Γερμανία και την Ινδία.
«Η εργασία του Λε Κορμπιζιέ αποτελεί μια κεντρική συμβολή στη σύγχρονη αρχιτεκτονική», ανέφερε στη δήλωσή της η κυβέρνηση. Τα έργα αυτά «εκφράζουν τις εξαιρετικές αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές απαντήσεις στις κοινωνικές προκλήσεις του 20ού αιώνα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Λε Κορμπiζιέ. Πηγή: Wikipedia
Ο Σαρλ-Εντουάρ Ζανερέ –ο οποίος έχει αποκαλέσει την κατοικία μια μηχανή μέσα στην οποία ζούμε– γεννήθηκε στη Λα Σο-ντε-Φον της Ελβετίας το 1887. Υιοθέτησε το ψευδώνυμο Λε Κορμπιζιέ –από τον παππού του, από την πλευρά της μητέρας του, Λεκορμπεζιέ– το 1920.
Απέκτησε τη γαλλική υπηκοότητα το 1930 και πέθανε το 1965, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η εικόνα του αποτυπώνεται στα χαρτονόμισμα των δέκα ελβετικών φράγκων.
Βέροια: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά σε μονοκατοικία
23:47
«Ο Ντράγκι θα ήταν κατάλληλος ως ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ στην Ουκρανία», λέει Ιταλός υφυπουργός
23:35
Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ: «Ο εφιάλτης των Ιρανών σύντομα θα τελειώσει»
23:23
Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν βομβαρδισμούς κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους σε όλη την Συρία
23:10