ΚΟΣΜΟΣ

Η οικογένεια που έφτασε στην Ινδονησία σε τρεισήμισι μήνες με τελικό προορισμό την Αυστραλία

Η οικογένεια που έφτασε στην Ινδονησία σε τρεισήμισι μήνες με τελικό προορισμό την Αυστραλία
UNSPLASH

Μία υπέροχη περιπέτεια, είναι οι λέξεις που χρησιμοποιεί μια οικογένεια από την Βρετανία που ταξιδεύει στην Αυστραλία με κάθε μέσο εκτός από αεροπλάνο

Μετά από ταξίδι τρεισήμισι μηνών έχουν ήδη φτάσει στην Ινδονησία και η οικογένεια ελπίζει να φτάσει εγκαίρως για ένα γάμο στις 28 Δεκεμβρίου στην Αυστραλία.

Η Σάνον Κόγκινς, ο Τέο Σάιμον και η κόρη τους Ρόσα, 19 ετών, όπως αναφέρει το BBC αναχώρησαν από το Σόμερσετ στις 16 Αυγούστου για να ξεκινήσουν το ταξίδι των 16.000 χιλιομέτρων προς το Σίδνεϊ.

Η οικογένεια αποφάσισε να σταματήσει να πετά το 2002 «λόγω των επιπτώσεών στο κλίμα».

Έχουν ταξιδέψει μέσω Καζακστάν, Κίνας, Λάος, Ταϊλάνδης και Ινδονησίας και τώρα βρίσκονται στο Ντίλι, την πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ, ελπίζοντας να βρουν ένα πλοίο για να διασχίσουν τη Θάλασσα του Τιμόρ με προορισμό το Ντάργουιν της Αυστραλίας.

Από εκεί σκοπεύουν να πάρουν λεωφορείο για το Σίδνεϊ.

Η Κόγκινς δήλωσε ότι δυστυχώς ο κόσμος «δεν είναι προς το παρόν έτσι διαμορφωμένος ώστε να κάνει τα ταξίδια με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ευκολότερα από τα αεροπορικά»

«Η αδελφή μου μετακόμισε στην Αυστραλία το 2007 και παντρεύεται στη Νέα Νότια Ουαλία στις 28 Δεκεμβρίου», πρόσθεσε

«Παρόλο που ζούμε μακριά, είμαστε πολύ κοντά, επειδή η μητέρα μας πέθανε όταν ήμασταν μικρές, αλλά δεν έχω πάει ποτέ στο σπίτι της, ούτε έχω πάει τον γιο της στο σχολείο, ούτε καν έχω γνωρίσει τον άντρα που παντρεύεται.

Θέλω να είμαστε όλοι εκεί την ημέρα του γάμου της, αλλά προσπαθώ επίσης να κάνω το χρέος μου για να μειώσω το αποτύπωμα του άνθρακα προσπαθώντας να μην πετάω», σημειώνει.

Πως κατάφεραν να κάνουν το ταξίδι

Η οικογένεια έκανε οικονομίες για αρκετά χρόνια για να πληρώσει το ταξίδι, το οποίο τους κόστισε πολύ περισσότερο από ό,τι θα κόστιζαν τα αεροπορικά εισιτήρια.

Τον Αύγουστο, η Κόγκινς άφησε τη δουλειά της ως διαχειρίστρια στο Avanti Park School στο Frome και ο ο Σάιμον την εργασία του στο Songbird Naturals.

Έπρεπε επίσης να απορρίψουν κρατήσεις για το συγκρότημά τους Seize The Day κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

«Το συγκρότημά μας δεν μπορεί να δώσει συναυλίες χωρίς εμάς, αλλά ελπίζουμε να επιστρέψουμε τον Ιούνιο του 2024 για τη θερινή περίοδο», δήλωσε ο Σάιμον.

«Και οι τρεις μας έχουμε κάνει εκστρατεία με διαφορετικούς τρόπους για την ανάληψη δράσης για την κλιματική αλλαγή, οπότε αποφασίσαμε ότι το ταξίδι μας στην Αυστραλία θα έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επιβλαβές».


Και πρόσθεσε: «Αλλά είμαστε ρεαλιστές. Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν απαραίτητα να βρουν χρόνο για να το κάνουν αυτό, και δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι προς το παρόν έτσι διαμορφωμένος ώστε τα ταξίδια με χαμηλές εκπομπές άνθρακα να είναι ευκολότερα από τα αεροπορικά ταξίδια.


Αλλά ήταν μια υπέροχη περιπέτεια μέχρι στιγμής, και εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι ο λιμενάρχης στο Ντίλι θα μας βοηθήσει να βρούμε ένα σκάφος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ