ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Είμαστε σε ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας απέναντι στη Δύση

Πούτιν: Είμαστε σε ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας απέναντι στη Δύση
O Βλαντιμίρ Πούτιν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

Νέα σφοδρά πυρά κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους του τομέα της άμυνας.

«Η Ρωσία αναβαθμίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο και διατηρεί τις στρατηγικές της δυνάμεις στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας καθώς η Δύση διεξάγει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και ότι όλες οι προσπάθειες για την επιβολή στρατηγικής ήττας στην Ρωσία έχουν καταρρεύσει.

Η αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας αντέδρασε στην σύρραξη στην Ουκρανία ταχύτερα από την αμυντική βιομηχανία της Δύσης, πρόσθεσε ο Πούτιν, ενώ ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε κατά την ίδια συνάντηση ότι η Ρωσία έχει αυξήσει την παραγωγή τανκς κατά 5,6 φορές από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και ότι έχει δημιουργήσει ναρκοπέδια έκτασης 7.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε μήκος 2.000 χιλιομέτρων της γραμμής του μετώπου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκμεταλλεύονται την Ευρώπη για τα δικά τους συμφέροντα και ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να κάνει πόλεμο στην Ευρώπη.

Ακόμη τόνισε ότι η Ρωσία θα βασιστεί στα δικά της συμφέροντα όταν θα έχει να κάνει με την Ουκρανία, ανεξαρτήτως των προσπαθειών του Κιέβου να προχωρήσει σε συμφωνίες.

Για να καταλήξει ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ «δεν είναι αποδεκτή για την Ρωσία ούτε σε 10 χρόνια και ούτε σε 20 χρόνια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ