Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Hawaiian Airlines
Αεροσκάφος της Hawaiian Airlines αναγκάστηκε να επιστρέψει και να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Χανέντα στο Τόκιο, μετά από ένδειξη ασυνήθιστης μείωσης της στάθμης των υδραυλικών υγρών που παρατήρησε ο κυβερνήτης.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το ίδιο αεροδρόμιο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Οι 293 επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους, καθώς δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες στην πτήση 458 της αναφερόμενης αεροπορικής εταιρείας, μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Ιαπωνία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου και της Hawaiian Airlines, στο αεροσκάφος εντοπίστηκε διαρροή λαδιού, ενώ κατά την αναγκαστική προσγείωση έσκασαν οκτώ από τα λάστιχα των τροχών του αεροσκάφους Airbus Α330. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε η τεχνική διαδικασία αντικατάστασης των ελαστικών, στην πίστα του αεροδρομίου.
Το έκτακτο αυτό περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στο αεροδρόμιο Χανέντα που έχει τη μεγαλύτερη αεροπορική και εμπορική διακίνηση στην Ιαπωνία, με την ιαπωνική αεροπορική εταιρία Japan Airlines να προχωρεί σε ακύρωση κάποιων από τις εσωτερικές πτήσεις της.
Ωστόσο, όλες οι διεθνείς πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά.
Η Hawaiian Airlines ανακοίνωσε ότι θα στείλει άλλο αεροσκάφος να παραλάβει του επιβάτες, καθώς το Α330 επιθεωρείται από τεχνικούς.
Σε Αιγαίο και Ιόνιο οι ισχυρότερες βροχές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων
23:59
Κάλπες για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας για την ανάδειξη τοπικών αρχών
23:52
Πέντε συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στη Θεσσαλονίκη - Τροχαίο με παράσυρση πεζής
23:40
Ινδία: Μισό δισεκατομμύριο ψηφοφόροι, μία λίστα και μόνο επτά εβδομάδες για να επικαιροποιηθεί
23:27