Αργεντινή: Διαδηλώσεις για τα μέτρα λιτότητας του προέδρου Μιλέι
Ανανεώθηκε:
Τα νέα μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι έβγαλε στους δρόμους χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους του Μπουένος Άϊρες, δηλώνοντας την εναντίωσή τους στις τακτικές της κυβέρνησης.
Ο Μιλέι ανακοίνωσε μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές δαπανών και δραστική υποτίμηση του νομίσματος. Υπέγραψε επίσης διάταγμα οικονομικής μεταρρύθμισης που θα τερματίσει τα όρια στις εξαγωγές, σύμφωνα με το BBC.
Στην πορεία ηγήθηκαν ομάδες που εκπροσωπούν τους ανέργους.
Η αστυνομική παρουσία ήταν μεγάλη προκειμένου να εμποδίσει τους διαδηλωτές να αποκλείσουν τους δρόμους.

Ο Πρόεδρος Χαβιέ Μιλέι, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έχει υποσχεθεί σκληρά μέτρα κατά οποιασδήποτε ομάδας προσπαθήσει να ματαιώσει τα σχέδιά του με ανατρεπτικές διαδηλώσεις.
Η κυβέρνηση δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι άνθρωποι που απέκλεισαν τους δρόμους μπορεί να χάσουν το δικαίωμά τους να λάβουν κρατικά επιδόματα.

«Πρόκειται για μια ειρηνική κινητοποίηση», δήλωσε ο Εντουάρντο Μπελιμόνι, ο οποίος ηγείται της αριστερής ομάδας διαμαρτυρίας Polo Obrero, που κάλεσε την πρώτη διαδήλωση, σε συνέντευξή του στο τοπικό ραδιόφωνο.
«Δεν θέλουμε καμία αντιπαράθεση. Δεν θέλουμε κανένα είδος σύγκρουσης».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αργεντινή: Αεροπλάνο «απογειώνεται» μόνο του - Παρασύρθηκε από ανέμους 150 χλμ/ώρα
Αργεντινή: 13 νεκροί και 11 τραυματίες από σαρωτική καταιγίδα και ισχυρούς ανέμους
Αυξάνονται οι αντιρρησίες συνείδησης στη Γερμανία - 2.656 αιτήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2026
11:12
Ατύχημα σε λούνα παρκ στην Ισπανία: Κόπηκε ιμάντας παιχνιδιού - Τέσσερις τραυματίες (vid)
11:09
M. Palmer (Visa) στο CNN Greece: πως οι πληρωμές κάνουν πραγματικά χρήσιμα τα ψηφιακά πορτοφόλια
11:07
Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,369 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2026
11:02