ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στην Πράγα: «Μισώ τον κόσμο» έγραφε - Αυτοκτόνησε μετά το φονικό

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στην Πράγα: «Μισώ τον κόσμο» έγραφε - Αυτοκτόνησε μετά το φονικό
Από το σημείο της επίθεσης στην Πράγα AP Photo/Petr David Josek

Τα τελευταία μηνύματα του δράστη του μακελειού στην Πράγα στο Telegram βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα και οι τραυματίες είναι δεκάδες. Νεκρός νωρίτερα, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε βρεθεί και ο πατέρας του 24χρονου.

«Γ@μ@μ@νη μέρα, γ@μ@μ@νη ζωή» και «πίνω τσάι και θέλω να αυτοκτονήσω» έγραφε πριν από λίγα 24ωρα. «Μισώ τον κόσμο και θέλω να προκαλέσω όσο περισσότερο πόνο μπορώ», έγραψε επίσης.

«Θέλω να κάνω επίθεση σε σχολείο και πιθανόν να αυτοκτονήσω. Η Αλίνα Αφανάσκινα με βοήθησε. Πάντα ήθελα να σκοτώνω, νόμιζα θα γίνω μανιακός στο μέλλον. Ήταν πιο επικερδές να κάνω μαζική επίθεση από κατά συρροήν. Κάθισα, περίμενα, ονειρεύτηκα» φέρεται να είχε γράψει μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο ένοπλος ήταν ένας 24χρονος, που αναγνωρίστηκε ως Ντέβιντ Κόζακ, από ένα χωριό σε απόσταση 21 χιλιομέτρων από την τσεχική πρωτεύουσα.

Νεκρός νωρίτερα την Πέμπτη (21/12) είχε βρεθεί και ο πατέρας του 24χρονου.

Η Αλίνα είναι η 14χρονη δράστις που στις 7 Δεκεμβρίου 2023 επιτέθηκε και πυροβόλησε σε σχολείο στο Bryansk της Ρωσίας όπου δύο μαθητές σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν πριν αυτοκτονήσει η ένοπλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ