ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: Έφοδος της Ελλάδας στην Ερυθρά Θάλασσα υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ

Τουρκικά ΜΜΕ: Έφοδος της Ελλάδας στην Ερυθρά Θάλασσα υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ
Φρεγάτες (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) ΓΕΕΘΑ

Η απόφαση της Ελλάδας να στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα τράβηξε την προσοχή των τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία, μεταξύ άλλων, έκαναν λόγο για έφοδο της Ελλάδας στην περιοχή υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ.

Sabah: «Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα…»

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα στείλει μια φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Σε δήλωσή του, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα ασφάλειας στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν και ότι οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία απειλούν την ανθρώπινη ζωή, τη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα, αναφέρει η Sabah.

«Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ζήτησα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό ΓΕΝ να στείλουν φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού για να συμμετάσχει στην επιχείρηση για την προστασία των εμπορικών πλοίων και των ζωών των ναυτικών» δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Hurriyet: Έφοδος από την Ελλάδα στην Ερυθρά Θάλασσα

Η Ελλάδα θα ενταχθεί στον ναυτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την προστασία των παγκόσμιων ναυτιλιακών στενών στην Ερυθρά Θάλασσα από τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με τη Hurriyet.

TGRT Haber: «Η Ελλάδα εμπλέκεται στην κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα: Ο Μητσοτάκης έδωσε εντολή στο ναυτικό»

Η Ελλάδα συμμετείχε επίσης στην κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα στείλει μια φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα ασφάλειας στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν και ότι οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία απειλούν την ανθρώπινη ζωή, τη διεθνή ασφάλεια και τη σταθερότητα.

«Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ζήτησα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό ΓΕΝ να στείλουν φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού για να συμμετάσχει στην επιχείρηση για την προστασία των εμπορικών πλοίων και των ζωών των ναυτικών», δήλωσε ο κ. Δένδιας, αναφέρει το TGRT Haber.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ