ΚΟΣΜΟΣ

Mακρόν: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Mακρόν: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία»
Yoan Valat, Pool via AP

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε σήμερα ότι η Δύση δεν θα μπορούσε να αφήσει τη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας πως η υποστήριξη προς το Κίεβο πρέπει να συνεχιστεί έστω κι αν «μας κοστίζει».

«Εσείς που γνωρίζετε ποια είναι η ισορροπία δυνάμεων, αξιολογείτε τι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί και πόσο (σημαντικό είναι ότι) δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει», είπε ο Μακρόν κατά τη συνάντησή του με Γάλλους στρατιώτες που σταθμεύουν στην Ιορδανία.

«Ποια θα ήταν η επόμενη μέρα για εμάς τους Ευρωπαίους; Για αυτό θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς. Αυτό που κάνουμε, έστω κι αν μας κοστίζει, είναι καθοριστικό για τη μελλοντική μας ασφάλεια, για τον ρόλο μας στην Ευρώπη και για την κυριαρχία της Ουκρανίας», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι ισορροπίες είναι εύθραυστες μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση που εξαπέλυσαν το καλοκαίρι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και ενώ ΗΠΑ και ΕΕ καθυστερούν να αποδεσμεύσουν περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ