ΚΟΣΜΟΣ

Σχοινάς: «Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα παραμείνει για τους πολλούς, όχι για τις ελίτ»

Σχοινάς: «Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα παραμείνει για τους πολλούς, όχι για τις ελίτ»
AP PHOTO

«Η βασική αρχή της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη», τόνισε ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, σχολιάζοντας τη χθεσινή (21/12) απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ότι UEFA και FIFA παραβίασαν τη νομοθεσία της ΕΕ όταν εμπόδισαν 12 συλλόγους να σχηματίσουν μια ευρωπαϊκή Super League (ESL).

«Η συνεχής υποστήριξή μας σε ένα ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο βασισμένο στις αξίες είναι αδιαπραγμάτευτη. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα παραμένει πάντα φορέας ένταξης και συνοχής. Για τους πολλούς. Όχι μόνο για τις ελίτ», πρόσθεσε o κ. Σχοινάς.

«Σύλλογοι, λίγκες, ενδιαφερόμενοι φορείς και ενώσεις φιλάθλων εξέφρασαν ομόφωνα την υποστήριξή τους στις αρχές του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου», αναφέρει σχετικά στην εισαγωγή της η UEFA.

Σημειώνεται ότι η UEFA, εκτός από τις δηλώσεις του Έλληνα αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φιλοξενεί και τις αντιδράσεις από ECA, Ευρωπαϊκές λίγκες, FIFA, FIFPRO, ομάδες από την Ευρώπη (σ.σ: δεν υπάρχει ελληνικός), ενώσεις φιλάθλων, λίγκες (σ.σ: δεν υπάρχει η ελληνική) και ομοσπονδίες (σ.σ: δεν υπάρχει η ελληνική).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ