Λευκός Οίκος: Οι επιθέσεις των Χούθι σε πλοία δεν θα επηρεάσουν τη διαθεσιμότητα προϊόντων
Η εκτροπή των εμπορικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ δεν θα επηρεάσει τη διαθεσιμότητα των προϊόντων ενόψει των εορτών, ανέφερε σήμερα η κορυφαία οικονομική σύμβουλος του Λευκού Οίκου.
Σημειώνεται ότι οι σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν παρακολουθούν στενά τις επιθέσεις των Υεμενιτών ανταρτών Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η Λαέλ Μπρέιναρντ, η διευθύντρια του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας του Λευκού Οίκου είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η αμερικανική οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική και ο πληθωρισμός μειώθηκε γρηγορότερα και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Η ανάπτυξη επίσης παραμένει ισχυρή.
Η Μπρέιναρντ σημείωσε πάντως ότι η κυβέρνηση γνωρίζει και παρακολουθεί τους κινδύνους και τα γεωπολιτικά ζητήματα, όπως τον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία που απειλεί να διαταράξει τις αγορές σιτηρών, αλλά και την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στυλιανίδης για επιθέσεις Χούθι: Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε κάθε πειρατή
Επίδομα γέννησης: Αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες
01:00
«Αλλάζω συσκευή»: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα - Ποιοι οι δικαιούχοι
00:30
«Πυρά» Φιντάν σε Ισραήλ: Επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τη Συρία
23:56
Εκλογές στη Σουηδία: Νίκη της κεντροαριστεράς δείχνουν τα exit polls - Υποχωρεί η Ακροδεξιά
23:46