ΚΟΣΜΟΣ

Δείπνο «εφιάλτης» για 700 εργαζόμενους της Airbus - Έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

Δείπνο «εφιάλτης» για 700 εργαζόμενους της Airbus - Έπαθαν τροφική δηλητηρίαση
AP Photo/David Zalubowski

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε το χριστουγεννιάτικο δείπνο της Airbus Atlantic καθώς περισσότεροι από 700 υπάλληλοι αρρώστησαν σύμφωνα με τις  υγειονομικές αρχές της Γαλλίας (ARS).

Οι εργαζόμενοι από την εγκατάσταση του αεροδιαστημικού ομίλου στη δυτική Γαλλία εμφάνισαν εμετό και διάρροια, συμπτώματα που συνάδουν με τροφική δηλητηρίαση.

Ακόμη παραμένει ασαφές τι υπήρχε στο μενού του εορταστικού γεύματος που προκάλεσε αυτές τις αντιδράσεις.

Η Airbus, ωστόσο, δήλωσε στο BBC ότι μόνο «περίπου 100» αρρώστησαν.

Σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι συνεργάζεται με την ARS «για να εντοπιστεί η αιτία της ασθένειας και να διασφαλιστεί ότι αυτό δεν μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον».

Η Airbus Atlantic είναι θυγατρική της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρείας αεροσκαφών στον κόσμο, της Airbus, και απασχολεί 15.000 άτομα σε πέντε χώρες.

Η ARS δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιο ακριβώς φαγητό μπορεί να αρρώστησε τους ανθρώπους στο δείπνο, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή (22/12) ότι οι εργαζόμενοι παρουσίασαν «κλινικά συμπτώματα εμετού ή διάρροιας».

Ο ευρύτερος όμιλος Airbus απασχολεί 134.000 άτομα και παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες στους κλάδους αεροσκαφών, ελικοπτέρων, άμυνας, διαστήματος και ασφάλειας.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό στη Γαλλία νωρίτερα φέτος, αρκετοί άνθρωποι αρρώστησαν και μία Ελληνίδα πέθανε, αφού προσβλήθηκε από τη σπάνια τροφιμογενή ασθένεια αλλαντίαση σε εστιατόριο στο Μπορντό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ