ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Ουκρανία: Έξι άμαχοι νεκροί σε Χερσώνα και Χορλίβκα

Πόλεμος στη Ουκρανία: Έξι άμαχοι νεκροί σε Χερσώνα και Χορλίβκα
Κατεύθυνση στρατιωτικών δυνάμεων προς τη Χερσώνα ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία την Κυριακή (24/12) εκ των οποίων πέντε στη Χερσώνα από ρωσικές επιθέσεις και ένας ακόμη στην Χορλίβκα

Οι θάνατοι στη Χερσώνα καταγράφηκαν καθώς τα ρωσικά πλήγματα της πόλης και περιοχών γύρω από αυτή εντάθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ισχυρίζονται Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βολές του πυροβολικού έπληξαν πολυκατοικία και μονοκατοικία στην πόλη της Χερσώνας, μία γυναίκα σκοτώθηκε σε επιδρομή drone σε μικρή κοινότητα νότια από την Χερσώνα και ακόμη μια γυναίκα όταν άλλη κοινότητα δέχθηκε πλήγματα από το πυροβολικό.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, Ολεξάντρ Τολοκονίκοφ δήλωσε στην ουκρανική κρατική τηλεόραση ότι τα ρωσικά πλήγματα είχαν αποτέλεσμα να διακοπεί εν μέρει ο εφοδιασμός με αέριο και η ύδρευση, καθώς και ότι χτυπήθηκε επίσης δομή υγείας.

«Παράθυρα έσπασαν, το κτήριο υπέστη ζημιές» ανέφερε ο Τολοκονίκοφ.

Στη Χαρλίβκα, περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χερσώνας, σε τομέα της περιφέρειας Ντονέτσκ που έχει προσαρτηθεί από τη Ρωσία, ουκρανικός βομβαρδισμός κατέστρεψε εμπορικό κέντρο και προκάλεσε ζημιές σε άλλα κτήρια, ανέφερε αξιωματούχος εγκατεστημένος από τη Μόσχα.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι έξι άμαχοι τραυματίστηκαν, ανέφερε ο δήμαρχος στη Χαρλίβκα, ο Ιβάν Πριχόντα, μέσω Telegram.

Να σημειωθεί ότι, αν και η Μόσχα και το Κίεβο αρνούνται πως βάζουν στο στόχαστρο άμαχους στον πόλεμο που ξέσπασε, και οι δυο πλευρές εξαπολύουν συστηματικά πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών που θεωρούνται κρίσιμες για τις ένοπλες δυνάμεις εκατέρωθεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ