Αζερμπαϊτζάν: Το Μπακού απελαύνει δύο Γάλλους διπλωμάτες - Ενταση με το Παρίσι
Την απέλαση δύο Γάλλων διπλωματών για δραστηριότητες «ασύμβατες με το στάτους τους», ανακοίνωσε σήμερα (26/12) το Αζερμπαϊτζάν, φουντώνοντας την ένταση μεταξύ των δύο χωρών για το θέμα της στήριξης του Παρισιού στην Αρμενία.
Η πρέσβειρα της Γαλλίας, Αν Μποϊγιόν, εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να της απευθύνει «μια έντονη διαμαρτυρία για τις ενέργειες δύο εργαζομένων της πρεσβείας της Γαλλίας που είναι ασύμβατες με το διπλωματικό στάτους τους», έγινε γνωστό από τη διπλωματία του Αζερμπαϊτζάν σε ένα δελτίο τύπου, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Οι δύο διπλωμάτες πρέπει να εγκαταλείψουν το Αζερμπαϊτζάν εντός 48 ωρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Τους τελευταίους μήνες, το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τη Γαλλία ότι «αποσταθεροποιεί» τον Καύκασο, καθώς προσφέρει τη βοήθειά της στην Αρμενία, αντίπαλο του Μπακού, που στηρίζει ιστορικά.
Τον Νοέμβριο, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίιεφ κατηγόρησε το Παρίσι ότι ευνοεί «νέους πολέμους» εξοπλίζοντας το Ερεβάν.
Μαζωνάκης: Πληροφορίες ότι βρέθηκε η ουσία προποφόλη στον οργανισμό του
21:30
Συναγερμός για την εξαφάνιση 13χρονου από την Καλλιθέα Αττικής
21:19
«Η Κρίστα Πάικ δεν συνήλθε ποτέ» λέει ο δικηγόρος της - Αβέβαιη η πρόγνωση για την υγεία της
21:08
Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο συγκυβερνήτης της Flydubai ήθελε να ρίξει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν
20:57