Γάζα: Στη Μέση Ανατολή ο Άντονι Μπλίνκεν την επόμενη εβδομάδα
Στη Μέση Ανατολή θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν την επόμενη εβδομάδα, για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν στον πόλεμο στη Γάζα.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να επισκεφθεί το Ισραήλ, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
Ο ίδιος είχε αποκαλύψει το χάσμα μεταξύ της πρόθεσης του Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους και των αποτελεσμάτων στη Γάζα.
«Βρισκόμαστε εδώ σχεδόν μια εβδομάδα μετά την έναρξη αυτής της εκστρατείας στο νότο, μετά το τέλος της ανθρωπιστικής παύσης, παραμένει επιτακτική ανάγκη το Ισραήλ να δώσει έμφαση στην προστασία των αμάχων», δήλωσε ο Μπλίνκεν την Πέμπτη (7/12) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.
«Και παραμένει ένα χάσμα ανάμεσα σε αυτό ακριβώς που είπα όταν ήμουν εκεί, την πρόθεση για την προστασία των αμάχων, και τα πραγματικά αποτελέσματα που βλέπουμε στο έδαφος», είπε.
Συμφωνία Ιράν με το Ομάν για τη διαδρομή στο Ορμούζ - Στο τελικό στάδιο η κοινή ανακοίνωση
18:46
Βρετανία: Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε διεξαγωγή έρευνας για τον Επσταϊν
18:33
ΓΣΕΕ: Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε πυρόπληκτους σε Μάνδρα και Μέγαρα
18:23
«Η Ελπίδα πεθαίνει μεν τελευταία, αλλά πεθαίνει» - Νέα αιχμηρή ανάρτηση Αυγερινού για Καρυστιανού
18:12