ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Χρέωσαν κατά λάθος 15.000 ευρώ στον λογαριασμό νερού ηλικιωμένης - Πέθανε λίγες μέρες μετά

Ιταλία: Χρέωσαν κατά λάθος 15.000 ευρώ στον λογαριασμό νερού ηλικιωμένης - Πέθανε λίγες μέρες μετά
Ένας λογαριασμός νερού έστειλε μια ηλικιωμένη στον τάφο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Pixabay

Ένας φουσκωμένος λογαριασμός νερού από λάθος της εταιρίας στοίχισε τη ζωή σε μια 88χρονη συνταξιούχο, την Κατερίνα Τζ. στην Ιταλία.

Η ηλικιωμένη η οποία έπαθε σοκ στο άκουσμα του ποσού πέθανε στο νοσοκομείο του Σαν Ρέμο μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας.

Όλα άρχισαν όπως αναφέρει η Corriere della Sera αφού έλαβε έναν απίστευτο λογαριασμό νερού ύψους 15.339 ευρώ. H ηλικιωμένη γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία λίγα λεπτά αφότου η νύφη της της διάβασε τα στοιχεία του λογαριασμού για τον Αύγουστο-Οκτώβριο, ο οποίος παραλήφθηκε στην τράπεζα στις 14 Νοεμβρίου και πληρώθηκε από την τράπεζα αυτόματα, εξαντλώντας όλα τα χρήματα που είχε στον τρεχούμενο λογαριασμό της. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι η μέγιστη κατανάλωση του σπιτιού της γυναίκας ήταν στην πραγματικότητα μόνο μερικά κυβικά μέτρα με χρέωση μόλις 55 ευρώ.

Το υδραγωγείο διαχειρίζεται εταιρεία εκτός του δήμου Camporosso, η οποία παραδέχθηκε αμέσως το λάθος. «Το τιμολόγιο είχε υπολογιστεί με βάση μια λανθασμένη ανάγνωση της φωτογραφίας», εξήγησε η εταιρεία. «Η πραγματική κατανάλωση της ανερχόταν σε 55 ευρώ. Το ποσό που έχει ήδη καταβληθεί και δεν οφείλεται έχει επιστραφεί».

Ωστόσο, η εξήγηση και η παραδοχή του λάθους δεν σημαίνει κάτι για την οικογένειά της οι οποίοι απαιτούν να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να διαπιστωθούν οι ευθύνες όσων διέπραξαν το κραυγαλέο λάθος.

Συγκλονισμένος και ταυτόχρονα επιφυλακτικός ο δήμαρχος της πόλης. «Καταστάσεις αυτού του είδους δεν πρέπει να συμβαίνουν», εξήγησε στην Corriere. «Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να είμαστε αυστηροί και να εξακριβώσουμε αν η ασθένεια της κυρίας Giovinazzo ήταν πράγματι συνέπεια αυτού του λανθασμένου λογαριασμού. Σίγουρα ήταν ένα πολύ ηλικιωμένο και εύθραυστο άτομο. Μια κατάσταση στην οποία ακόμη και το παραμικρό τραύμα μπορεί να αποβεί μοιραίο», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ