ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει ηθικό κήρυγμα

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει ηθικό κήρυγμα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση στον Ερντογάν δίνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του πρώτου, ο οποίος παρομοίασε τον Νετανιάχου με τον Χίτλερ. 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων και φυλακίζει δημοσιογράφους όπως τόνισε ο Νετανιάχου, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει ηθικό κήρυγμα σε άλλους, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Λίγο νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ότι «Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ο ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει με τις επιθέσεις στην Γάζα και αυτό που έκανε ο Χίτλερ» παραβάλλοντας εκ νέου τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας με την μεταχείριση των Εβραίων από τους Ναζί.

«Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ; Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Οχι», είπε ο τούρκος πρόεδρος κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Αγκυρα.

Ο Ερντογάν επανέλαβε τις επικρίσεις του για την δυτική υποστήριξη προς το Ισραήλ και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υποδεχθεί πανεπιστημιακούς και επιστήμονες που αντιμετωπίζουν διώξεις λόγω των απόψεών τους για τον πόλεμο στην Γάζα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ