Ιπτάμενο ταξί στην Κίνα: Σε βίντεο η πρώτη πτήση επιβάτη
Το πρώτο ιπτάμενο ταξί στην Κίνα είναι γεγονός.
Μια νέα εποχή στις συγκοινωνίες της Κίνας ξεκινά πλέον καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη «κούρσα» ιπτάμενου ταξί.
Μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε τη 17η Οκτωβρίου για το πρώτο αυτόνομο, ιπτάμενο ταξί, έφθασε η ώρα και για την παρθενική «κούρσα»!
Εγκαινίασε το πρώτο ιπτάμενο ταξί, το οποίο σε α’ φάση θα αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 90 χιλιόμετρα / ώρα.
Η πρώτη δοκιμαστική πτήση με επιβάτες στο εσωτερικό του ήταν επιτυχής για το ιπτάμενο ταξί που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να κινείται. Υπενθυμίζεται ότι αποτελεί έργο της κατασκευαστικής εταιρείας EHang.
Το όχημα «ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αξιοπλοΐας» και «κατέχει τις δυνατότητες ασφάλειας για επανδρωμένες λειτουργίες» με άτομα επί του σκάφους, όπως είχε επισημάνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, που έδωσε την τελική έγκριση του σχεδίου. Το πλήρως αυτοματοποιημένο EH216-S χωρά δύο άτομα και έχει αυτονομία 30 χιλιομέτρων.
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Ο άνθρωπος με την πιο επικίνδυνη δουλειά στον κόσμο σήμερα
02:32
Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις«Νταντάδες της Γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ
02:00
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΣΤΟ CNN GREECE: «Ήταν ένα είδους σοκ για την επιστημονική κοινότητα»: Το ατύχημα Τσερνόμπιλ και το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας
01:15
Youth Pass: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το voucher των 150 ευρώ - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
01:00