Κιμ Γιόνγκ Ουν: Αποκλείει το ενδεχόμενο συμφιλίωσης ή ενοποίησης με τη Νότια Κορέα
Ανανεώθηκε:
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συμφιλίωσης ή ενοποίησης με τη Νότια Κορέα, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA).
«Πιστεύω ότι είναι λάθος, το οποίο δεν πρέπει πλέον να κάνουμε, να βλέπουμε τους ανθρώπους που μας θεωρούν τους 'χειρότερους εχθρούς' τους… ως κάποιους με τους οποίους πρέπει να επιδιώξουμε τη συμφιλίωση ή την ενοποίηση», είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην ολομέλεια της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.
Απειλές για πυρηνικά
Κρίνοντας από τις ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεσπάσει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο. Για τον λόγο αυτόν, τόνισε πως έχει δώσει εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή.
Επανέλαβε για ακόμη μια φορά την απειλή για χρήση πυρηνικών όπλων, υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση πυρηνικής κρίσης, οι βορειοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αφανίσουν το νότιο τμήμα της χερσονήσου. Το πρακτορείο ειδήσεων KCNA επισημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή πυρηνικών όπλων.
Άλλοι τρεις κατασκοπευτικοί δορυφόροι το 2024
Η Πιονγκγιάνγκ σκοπεύει να εκτοξεύσει άλλους τρεις κατασκοπευτικούς δορυφόρους τη νέα χρονιά, προκειμένου να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες.
Σύμφωνα με το KCNA, η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της ολομέλειας της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος της Βόρεια Κορέας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κιμ Γιονγκ Ουν: Ζήτησε επιτάχυνση των πολεμικών προετοιμασιών και των πυρηνικών όπλων
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν προκληθεί
Φάμελλος: Επικίνδυνη η ανευθυνότητα της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική και το Δεθνές Δικαίο
19:17
ΦΟΒΟΙ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: CNNi: Με το δάκτυλο στην σκανδάλη ο Τραμπ - Eξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν
19:04
ΗΠΑ: Διαδηλώσεις σε όλη την χώρα ενάντια στην δολοφονία της Ρενέ Γκούντ από πράκτορα της ICE
18:52
ΚΥΣΕΑ: Έκτακτες κρίσεις ανώτατων αξιωματικών - Ποιοι προάγονται και ποιοι παραμένουν
18:40