ΚΟΣΜΟΣ

Οι έξι ώρες άδειας του Μπελέρη έγιναν μόλις 10 λεπτά: Οργή ομογενών στη Χιμάρα

Οι έξι ώρες άδειας του Μπελέρη έγιναν μόλις 10 λεπτά: Οργή ομογενών στη Χιμάρα
Facebook

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής της 31ης Δεκεμβρίου στο κοιμητήριο της Χιμάρας, όπου μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Φρέντι Μπελέρης προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της γιαγιάς του.

Το γεγονός ότι οι Αλβανικές αρχές παρότι του είχαν δώσει εξάωρη άδεια για να παραστεί στην ταφή της γιαγιάς του, του απαγόρευσαν να μπει στην εκκλησία και τον άφησαν μόνο για δέκα λεπτά να βγει έξω από την αστυνομική κλούβα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Χιμαριωτών.

Δεκάδες ομογενείς άρχισαν να φωνάζουν το όνομα του Μπελέρη μόλις αυτός βγήκε από το αστυνομικό όχημα, ενώ υπήρξαν συμπλοκές με τραυματισμό δύο Χιμαριατών από Αλβανούς αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Ximara.gr, οι Αλβανοί άφησαν τον Φρέντι Μπελέρη μόνο 10 λεπτά στην ταφή της γιαγιάς του , με τους ομογενείς να γιουχάρουν τους αστυνομικούς.

Η άδεια που του χορηγήθηκε προκειμένου να βρεθεί στην κηδεία της γιαγιάς του ήταν μόλις για δέκα λεπτά - Δεν του επέτρεψαν να εισέλθει στον ναό για την εξόδιο ακολουθία - Τον φυλούσαν 25 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Τον δρόμο για τις αλβανικές φυλακές πήρε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντη Μπελέρης ο οποίος μεταφέρθηκε κάτω από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Χιμάρα προκειμένου να παραστεί στο νεκροταφείο όπου κηδεύτηκε η γιαγιά του.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το himara.gr, ο Μπελέρης κρατήθηκε στην κλούβα και δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία. Μάλιστα λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα αστυνομικοί έβγαλαν τον Μπελέρη από την κλούβα με τους Χειμαρραίους να φωνάζουν το όνομά του και να τον χειροκροτούν. Μετά από πέντε λεπτά οι αστυνομικοί όπως ανέφερε το himara.gr τον έβαλαν κυριολεκτικά σηκωτό στην κλούβα προκειμένου να τον μεταφέρουν στις φυλακές.

Οι κάτοικοι της Χιμάρας γεμάτοι αγανάκτηση προπηλάκισαν τους αστυνομικούς με αφορμή τον τρόπο της μεταφοράς του Μπελέρη στην κλούβα. Οι αστυνομικοί φεύγοντας χτύπησαν δύο κατοίκους της Χιμάρας που βρίσκονταν έξω από το νεκροταφείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ