ΗΠΑ - Κίνα: Χαιρετίζουν τη συμπλήρωση 45 ετών σύναψης διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών
Ανανεώθηκε:
Ο Kινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν αντάλλαξαν σήμερα συγχαρητήρια μηνύματα με αφορμή τη συμπλήρωση 45 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.
«Την 1η Ιανουαρίου, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αντάλλαξαν συγχαρητήρια μηνύματα για την 45η επέτειο της σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Κίνας.
Ο Σι Τζινπίνγκ δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ με σκοπό τη βελτίωση των διμερών σχέσεων
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε έτοιμος σήμερα να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ, επ’ ευκαιρία της 45ης επετείου της σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον, την οποία χαιρέτισαν οι ηγέτες των δύο χωρών.
Το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον οφείλουν να κάνουν «συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση μιας σταθερής, υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ», είπε ο Σι Τζινπίνγκ.
Ο κινέζος πρόεδρος τόνισε πως είναι «έτοιμος να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν προκειμένου να εξακολουθήσει να προωθεί τις σινοαμερικανικές σχέσεις – επ’ ωφελεία της Κίνας, των ΗΠΑ και των λαών τους – και να προωθήσει την ειρήνη και την ανάπτυξη στον κόσμο», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.
Σύμφωνα με τον Σι Τζινπίνγκ, οι σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον πρέπει να χαρακτηρίζονται από αμοιβαίο σεβασμό, ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία.
Κατά τη συνάντηση που είχαν τον περασμένο Νοέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο, οι πρόεδροι της Κίνας και των ΗΠΑ είχαν δεσμευτεί να βελτιώσουν την επικοινωνία μεταξύ των κυβερνήσεών τους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κίνα: Ο πρόεδρος Σι καλεί τους πρεσβευτές να σφυρηλατήσουν έναν «σιδηρούν διπλωματικό στρατό»
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν πιέζει το Κογκρέσο μετά το ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία
Στα χέρια του Τραμπ η επιλογή: Ποικίλλουν οι εισηγήσεις για την έξοδο από τον πόλεμο στο Ιράν
17:14
Κώτσηρας: Σημαντικές μειώσεις φόρων στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τον ΕΝΦΙΑ
17:02
Μακρόν: «Δεν συμμετέχουμε σε αποστολή πλοίο στο Ορμούζ - Διατηρούμε καθαρά αμυντική στάση»
17:01
«Έρχεται σιβηρική εισβολή» - Η προειδοποίηση Τσατραφύλλια για την απότομη αλλαγή του καιρού
16:51