ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Οι όμηροι θα απελευθερωθούν μόνο αν εκπληρωθούν οι όροι μας

Χαμάς: Οι όμηροι θα απελευθερωθούν μόνο αν εκπληρωθούν οι όροι μας
Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε Iranian Foreign Ministry via AP

Την απάντηση της Χαμάς στην Αίγυπτο και το Κατάρ σχετικά με την προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, παρουσίασε ο ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγε.

Μεταξύ άλλων, η Χαμάς επιθυμεί να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα, και να ανακουφιστεί ο Παλαιστινιακός πληθυσμός στη Γάζα.

Η αντίσταση - ηγέτες και μαχητές - έχουν ανεβασμένο ηθικό, καθώς ο εχθρός βρίσκεται στα πρόθυρα της ήττας και η νίκη είναι κοντά, υποστηρίζει ο Χανίγε.

«Οι αιχμάλωτοι του εχθρού δεν θα απελευθερωθούν παρά μόνο υπό τους όρους της αντίστασης (σ.σ Χαμάς και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις)» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει ο ηγέτης της Χαμάς «ο λαός μας στη Γάζα εξακολουθεί να παρέχει παραδείγματα αντοχής την 88η ημέρα της επίθεσης, παρά τον πόνο τους ως αποτέλεσμα του εκτοπισμού, της καταστροφής και των σφαγών στις οποίες είναι εκτεθειμένοι».

«Ο εχθρός έχει παραβιάσει τα πάντα στην επιθετικότητά του κατά της Λωρίδας της Γάζας με τη μέγιστη βαναυσότητα και βαρβαρότητα» αναφέρει ο Χανίγια.

«Παρά τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις, ο λαός μας στην Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη θα παραμείνει πείσμων, στέκεται ψηλά και ανανέωσε την αντίστασή του» καταλήγει ο ηγέτης της Χαμάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ