Τουρκία: Δεν θα τελεστούν κηδείες για τους νεκρούς πραξικοπηματίες
Δεν πρόκειται να κηδευτούν όσοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων DHA, που επικαλείται την τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.
Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης αναφέρεται ότι «η προσευχή κατά την κηδεία, είναι προσευχή που κάνουν οι πιστοί για τους νεκρούς αδελφούς τους» και τονίζεται ότι οι επίδοξοι πραξικοπηματίες που έπεσαν νεκροί, «με τις πράξεις τους ποδοπάτησαν το δίκαιο όχι μόνο των ατόμων, αλλά και ενός ολόκληρου έθνους και έτσι δεν δικαιούνται την προσευχή των πιστών αδελφών τους».
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων προστέθηκε στους φορείς του δημοσίου στους οποίους πραγματοποιούνται εκκαθαρίσεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης, απομακρύνθηκαν συνολικά 492 στελέχη, μεταξύ των οποίων ιμάμηδες, μουφτήδες και διοικητικοί.
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Πώς θα υποβάλετε αίτηση
01:00
Σε λειτουργία τέθηκε το υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ μέσω e-ΕΦΚΑ - Ποιες οι νέες δυνατότητες
00:30
Περισσότεροι από 1700 Αφρικανοί πολεμούν για την Ρωσία στα μέτωπα της Ουκρανίας
23:59
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
23:49