Τουρκία: Σύλληψη 15 προσώπων και απέλαση άλλων οκτώ για δεσμούς με τη Μοσάντ
Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την Παρασκευή να συλληφθούν επισήμως 15 άνθρωποι και να απελαθούν άλλοι οκτώ που φέρονται ότι σχετίζονται με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ και ότι είχαν βάλει στο στόχαστρο Παλαιστίνιους που ζουν στην Τουρκία, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση TRT Haber.
Αυτήν την εβδομάδα οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 34 πρόσωπα, αφού προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» εάν επιχειρήσει να καταδιώξει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός των παλαιστινιακών εδαφών, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.
Το ρεπορτάζ του TRT Haber δεν διευκρίνισε τι αποφασίστηκε στο δικαστήριο για τους υπόλοιπους 11 προσαχθέντες.
Η Τουρκία, σε αντίθεση με τις περισσότερες δυτικές χώρες, δεν θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση τη Χαμάς. Η Τουρκία έχει επικρίνει δημοσίως το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία: Συνελήφθησαν 56 ύποπτοι που καταζητούνταν από 18 χώρες
Tουρκία: Συνελήφθησαν 189 ύποπτοι για φερόμενες σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωσης για ηλικιωμένους και ΑμεΑ
00:30
Τουρκία: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα
23:57
Το... στενό «μαρκάρισμα» του Ορμούζ: Πώς ΗΠΑ και Ιράν πολεμούν για τον έλεγχο του πετρελαίου
23:46
«Θρίλερ» με την εθνική γυναικών του Ιράν - Πώς ξέφυγαν μπροστά από φρουρούς του καθεστώτος (vids)
23:34