ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Στους 126 οι νεκροί από το φονικό σεισμό - Πάνω από 220 οι αγνοούμενοι

Ιαπωνία: Στους 126 οι νεκροί από το φονικό σεισμό - Πάνω από 220 οι αγνοούμενοι
AP Photo/Hiro Komae

Ξεπέρασαν τους 125 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό της Πρωτοχρονιάς στην Ιαπωνία, ενώ οι άσχημες καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.   

Οι υπηρεσίες διάσωσης συνεχίζουν να αναζητούν τυχόν επιζώντες στα ερείπια των κτηρίων που κατέρρευσαν μετά το σεισμό των 7,6 βαθμών που συγκλόνισε την Πρωτοχρονιά την Ιαπωνία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 126 ανθρώπους -σύμφωνα με νεότερο απολογισμό - με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες να εμποδίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Αύριο, Κυριακή 7/1, αναμένεται να χιονίσει, ενώ γιγάντια ρήγματα και κατολισθήσεις δυσχεραίνουν την κυκλοφορία στους δρόμους.

AP Photo/Hiro Komae

Σύμφωνα με νέα καταμέτρηση που ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές, 516 άνθρωποι τραυματίστηκαν και περίπου 210 παραμένουν αγνοούμενοι. Όμως, οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες, πέντε ημέρες μετά το φονικό σεισμό λιγοστεύουν.

Ο σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών που έπληξε τις δυτικές ακτές της Ιαπωνίας προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλές υποδομές, ενώ 23.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό στην επαρχία Χοκουρίκου.

Η δόνηση, που έγινε αισθητή μέχρι το Τόκιο, 300 χιλιόμετρα μακριά, προκάλεσε τσουνάμι, με κύματα ύψους άνω του ενός μέτρου.

Πρόκειται για τον φονικότερο σεισμό που έχει πλήξει την Ιαπωνία, μετά από αυτόν που σημειώθηκε το 2016 στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας και προκάλεσε τον θάνατο 276 ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ