ΚΟΣΜΟΣ

Εκεί όπου οι Βρετανοί κάνουν ηλιοθεραπεία (pics)

Εκεί όπου οι Βρετανοί κάνουν ηλιοθεραπεία (pics)
REUTERS/Neil Hall

«Καύσωνας» στη Βρετανία.

Η θερμοκρασία στο Λονδίνο έφτασε τους 32 βαθμούς Κελσίου και οι κάτοικοι του Λονδίνου βγήκαν στα πάρκα και στους ανοιχτούς χώρους για να κάνουν ηλιοθεραπεία. Πόλος έλξης το Ρίτζεντ Παρκ (Regent’ s Park).

Περίπου τετρακόσια χιλιόμετρα μακριά, εκατομμύρια τουριστών έχουν αναζητήσει δροσερό καταφύγιο στην διάσημη παραλία του Blackpool. Το Ρίτζεντ Παρκ το σχεδίασε ο Τζον Νάς. Καλύπτει 395 στρέμματα και τον κήπο Queen Mary, ο οποίος έχει περισσότερες από 12.000 τριανταφυλλιές από 400 διαφορετικά είδη.

Έχει εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε 100 στρέμματα που είναι η μεγαλύτερη περιοχή για υπαίθρια αθλήματα στο Λονδίνο. Το πάρκο έχει μεταξύ άλλων ανοιχτό θέατρο και Ζωολογικό Κήπο. Επίσης, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τα 100 άγρια είδη πουλιών που υπάρχουν στη χώρα.

Blackpool: Το πιο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο

Το Blackpool είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στη βορειοδυτική ακτή της Αγγλίας. Η πόλη βρίσκεται στη θάλασσα της Ιρλανδίας.

Από τα μέσα του 18ου αιώνα, οι Άγγλοι ταξίδευαν ώρες προκειμένου να το επισκεφθούν και να κάνουν μπάνιο σε θαλασσινό νερό για να αποκτήσουν ευημερία και καλή υγεία

Το 1840 δημιουργήθηκε σιδηρόδρομος που το συνέδεε με τις βιομηχανικές περιοχές της Βόρειας Αγγλίας.

To Blackpool είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Αγγλίας και προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουριστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ