ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ανεστάλη η απεργία στο μετρό του Λονδίνου - Τι λέει το συνδικάτο των εργαζομένων

Βρετανία: Ανεστάλη η απεργία στο μετρό του Λονδίνου - Τι λέει το συνδικάτο των εργαζομένων
AP Photo/Alastair Grant)

Αναστέλλονται οι απεργίες που είχαν προγραμματιστεί από μέλη του συνδικάτου RMT των εργαζομένων στο μετρό του Λονδίνου από αύριο, Δευτέρα έως την Πέμπτη 11/1. Όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο «έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες με τη διαχειρίστρια εταιρία Transport for London» (TfL Μεταφορές Λονδίνου).

«Έπειτα από περαιτέρω θετικές συζητήσεις σήμερα (7/1) οι διαπραγματεύσεις για μισθολογική συμφωνία για τα μέλη του μετρό του Λονδίνου μπορούν τώρα να πραγματοποιηθούν σε βελτιωμένη βάση και με εντολή με σημαντική πρόσθετη χρηματοδότηση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του RMT (Rail, Maritime and Transport Union), Μικ Λιντς.

«Αυτή η σημαντικά βελτιωμένη κατάσταση χρηματοδότησης σημαίνει ότι η προγραμματισμένη απεργία θα ανασταλεί με άμεση ισχύ και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε επείγουσες διαπραγματεύσεις με την TfL προκειμένου να επιτύχουμε την κατάλληλη συμφωνία και την επίλυση της διαφοράς», κατέληξε.

Πριν από την εξέλιξη αυτή, το συνδικάτο προειδοποιούσε για σοβαρή αναστάτωση στα δρομολόγια, ακόμη και μηδενική κίνηση που αναμένονταν από το βράδυ της Κυριακής έως και την Πέμπτη (7-11/1) στο μετρό του Λονδίνου λόγω της απεργίας με μισθολογικά αιτήματα, εξηγώντας ότι δεν κατέφευγε στην κινητοποίηση αυτή «αβασάνιστα».

Οι συρμοί του μετρό επρόκειτο να σταματήσουν να λειτουργούν νωρίτερα από ό,τι συνήθως το βράδυ της Κυριακής και η διαχειρίστρια εταιρία του δικτύου TfL (Μεταφορές Λονδίνου) συνιστούσε στο επιβατικό κοινό να ολοκληρώσει τις διαδρομές του με το μετρό πριν από τις 20.30.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, σχεδόν 10.000 από τα μέλη του επρόκειτο να συμμετάσχουν στην απεργία, η οποία είχε ξεκινήσει την Παρασκευή 5/1, για ορισμένες κατηγορίες προσωπικού.

Η Βρετανία που μαστίζεται από σοβαρή κρίση κόστους διαβίωσης, αντιμετώπισε πολλές απεργίες τους τελευταίους μήνες σε πολλούς τομείς, κυρίως στον τομέα της υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ