ΚΟΣΜΟΣ

Ένα ποντίκι… συμμαζεύει κάθε βράδυ τον πάγκο μιας αποθήκης (vid)

Ένα ποντίκι… συμμαζεύει κάθε βράδυ τον πάγκο μιας αποθήκης (vid)
Ενας... Ρατατούης που αγαπάει το συμμάζεμα, βιντεοσκοπήθηκε σε μια αποθήκη σπιτιού στην Ουαλία ANIMAL NEWS AGENCY

Ένα ποντίκι βιντεοσκοπήθηκε να τακτοποιεί κρυφά τον πάγκο εργασίας στην αποθήκη ενός άνδρα σχεδόν κάθε βράδυ επί δύο μήνες.

Ο φωτογράφος άγριας φύσης Ρόντνεϊ Χόλμπρουκ παρατήρησε ότι αντικείμενα που άφηνε σκόρπια τοποθετούνταν μυστηριωδώς πίσω στη θέση τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Χόλμπρουκ, από το Builth Wells της Ουαλίας, έστησε μια κάμερα νυχτερινής όρασης στον πάγκο εργασίας του για να διαπιστώσει τι συνέβαινε και κατέγραψε πλάνα που θυμίζουν την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Ρατατούης», όπου ένα ποντίκι μαγειρεύει κρυφά σε ένα εστιατόριο.

Ο 75χρονος Χόλμπρουκ δήλωσε στο BBC: «Αυτό συμβαίνει εδώ και μήνες. Στην αρχή, παρατήρησα ότι η τροφή που έβαζα για τα πουλιά κατέληγε σε κάποια παλιά παπούτσια που φύλαγα στην αποθήκη, οπότε έστησα μια κάμερα».

Τα πλάνα έδειξαν το ποντίκι να μαζεύει μανταλάκια ρούχων, φελλούς, παξιμάδια και βίδες και να τα τοποθετεί σε ένα κουτί στον πάγκο εργασίας του Χόλμπρουκ.

«Μετακίνησε τα πάντα μέσα στο κουτί, κομμάτια πλαστικού, παξιμάδια και βίδες. Δεν μπαίνω στον κόπο να τακτοποιήσω τώρα, καθώς ξέρω ότι θα το φροντίσει. Αφήνω τα πράγματα έξω από το κουτί και τα βάζει στη θέση τους μέχρι το πρωί. Ενενήντα εννέα στις 100 φορές το ποντίκι θα συμμαζέψει τον πάγκο κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Ένα παρόμοιο περιστατικό έγινε viral το 2019, όταν ένας άνδρας κοντά στο Μπρίστολ κατέγραψε σε βίντεο ένα ποντίκι να γεμίζει με σκόρπια αντικείμενα ένα κουτί στην αποθήκη του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ