ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τρεις τραυματίες από ουκρανικό βομβαρδισμό στο Μπέλγκοροντ

Ρωσία: Τρεις τραυματίες από ουκρανικό βομβαρδισμό στο Μπέλγκοροντ
(EPA/BELGOROD MAYOR VALENTIN DEMIDOV)

Ουκρανικός βομβαρδισμός προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ 8/1 στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ και η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 10 ρουκέτες RM-70 Vampir, ανακοινώθηκε από Ρώσους αξιωματούχους και το υπουργείο Άμυνας.

Το Μπέλγκοροντ έχει δεχθεί επανειλημμένα επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες από τις ουκρανικές δυνάμεις. Επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα τέλη του περασμένου μήνα στοίχισε τη ζωή σε 25 αμάχους, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά.

«Η πόλη του Μπέλγκοροντ βομβαρδίστηκε και πάλι την περασμένη νύκτα και άνθρωποι τραυματίστηκαν», ανέφερε ο Γκλάντκοφ μέσω της πλατφόρμας Telegram.

«Τρεις άνθρωποι βρίσκονται τώρα στην εντατική, όλοι τους υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή τους σταθερή και σοβαρή».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την Ουκρανία.

Ο Γκλάντκοφ δήλωσε πως από την επίθεση έσπασαν οι υαλοπίνακες δύο πολυώροφων πολυκατοικιών και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 10 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης (MLRS) RM-70 Vampir. Από την αρχή του πολέμου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φέρεται ότι έχουν λάβει αριθμό συστημάτων ρουκετών RM-70 Vampir από την Τσεχική Δημοκρατία.

Ο Γκλάντκοφ δήλωσε πως απευθύνθηκε σε άλλες περιφέρειες για να βοηθήσουν στη φιλοξενία παιδιών από το Μπέλγκοροντ και πως θα σταλούν εκπαιδευτικοί στην περιφέρεια, αν αυτό είναι απαραίτητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ