ΚΟΣΜΟΣ

Στον Τραμπ το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Στον Τραμπ το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων
REUTERS/Mike Segar

Το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο εξασφάλισε επίσημα πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ, στο συνέδριο του κόμματος στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

Ο γιος του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα μόλις ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία για την πολιτεία της Νέας Υόρκης, έδρας του Τραμπ, η οποία συμπλήρωσε τον αριθμό των 1.237 ψήφων εκλεκτόρων αναγκαίων για το χρίσμα. Άλλα τρία από τα παιδιά του Τραμπ παρευρίσκονταν δίπλα στον γιο του κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης.

Η ονομαστική ψηφοφορία ξεκίνησε ανά πολιτεία αλφαβητικά, με πρώτη την Αλαμπάμα και συνεχίστηκε μετά τη Νέα Υόρκη. Πριν από τη λήξη των εργασιών της ημέρας τέθηκε επίσημα στο ψηφοδέλτιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δια βοής το όνομα του Μάικ Πένς, κυβερνήτη της Ιντιάνα, τον οποίο έχει προτείνει ο Τραμπ ως αντιπρόεδρο.

Ο 70χρονος Τραμπ, επενδυτής σε ακίνητα και πρώην reality star στην τηλεόραση ο οποίος δεν έχει υπηρετήσει ποτέ σε δημόσιο αξίωμα, έπεται της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας των Δημοκρατικών, σε πολλές δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, ο Τραμπ έχει μειώσει τη διαφορά μεταξύ τους κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, από 15 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Η Κλίντον θα παρευρεθεί στη διαδικασία χρίσματος του κόμματός της στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια, την επόμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ