Νεκρός μετά από έκρηξη στο αυτοκίνητό του γνωστός Ρώσος δημοσιογράφος
Νεκρός βρέθηκε ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους της Ρωσίας, ο Pavel Sheremet.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο δημοσιογράφος κάηκε ζωντανός, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε πήρε φωτιά, στο κέντρο του Κιέβου.
Όπως αναφέρει το Russia Today η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:45, ενώ το αυτοκίνητο φέρεται να ανήκει στην διευθύντρια της εφημερίδας, krainskaya Pravda, στην οποία εργαζόταν.
Ο Pavel Sheremet ήταν πολιτικός αναλυτής που ειδικευόταν στις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια ζούσε και εργαζόταν στην Ουκρανία. Η εταιρεία στην οποία εργαζόταν ιδρύθηκε το 2000 από τον Ουκρανό δημοσιογράφο, γεωργιανής καταγωγής, Georgy Gongadze, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2000.
«Πρόκειται για δολοφονία. Κάποιος τοποθέτησε βόμβα στο αυτοκίνητο» είπε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας.
Στενός φίλος του δημοσιογράφου ανέφερε ότι ο Pavel Sheremet τον τελευταίο καιρό έλεγε ότι κάποιος τον παρακολουθούσε.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, μέσω twitter, για το θάνατο του δημοσιογράφου.
«Φοβερή τραγωδία στο Κίεβο. Σοκ. Τίποτα άλλο. Γνώριζα προσωπικά τον Pavel. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Ανησυχία και ταλαιπωρία για 1.246 επιβάτες πλοίου που προσάραξε κοντά στη Μήλο μετά από μπλακ άουτ
07:40
Η Ελλάδα ανεβάζει τροχιά στο Διάστημα: Το σχέδιο των 350 εκατ. και το οικοσύστημα που χτίζεται
07:36
Aντίποινα ΗΠΑ - Ιράν στον Κόλπο: Εκατέρωθεν χτυπήματα μετά την επίθεση στα Στενά του Ορμούζ
07:33
Αλλάζουν οι ηλεκτρονικές παραγγελίες από Temu και Shein - Επιπλέον 3 ευρώ ανά είδος
07:21