ΚΟΣΜΟΣ

Κόλπος του Ομάν: Ένοπλοι με στρατιωτικές στολές επιβιβάστηκαν σε δεξαμενόπλοιο

Κόλπος του Ομάν: Ένοπλοι με στρατιωτικές στολές επιβιβάστηκαν σε δεξαμενόπλοιο
(AP Photo/Jon Gambrell)

Ένα περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα ανοικτά των ακτών του Ομάν όπου ένοπλοι με στρατιωτικές στολές επιβιβάστηκαν σε πλοίο που μετέφερε πετρέλαιο.

Η κατάσταση παραμένει ασαφής, όπως αναφέρει το Skynews αλλά οι υποψίες πέφτουν αμέσως στο Ιράν, καθώς το πλοίο είχε εμπλακεί κάποτε σε μια διαμάχη με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, κατά την οποία κατασχέθηκε ένα εκατομμύριο βαρέλια ιρανικού αργού πετρελαίου.


Η εταιρεία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών Ambrey δήλωσε ότι «έξι στρατιωτικοί» επιβιβάστηκαν στο πλοίο, το οποίο αναγνώρισε ως το πετρελαιοφόρο St Nikolas. Ακόμη αποκάλυψε ότι οι άνδρες είχαν καλύψει τις κάμερες παρακολούθησης κατά την επιβίβασή τους.

Το περιστατικό ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στα ύδατα μεταξύ του Ομάν και του Ιράν, σε μια περιοχή από την οποία περνούν πλοία που εισέρχονται και εξέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ.

Η κατάληψη έρχεται επίσης μετά από εβδομάδες επιθέσεων από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούτι της Υεμένης κατά της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα. H εξέλιξη αυτή έχει αυξήσει το θερμόμετρο της έντασης στην περιοχή και τον κίνδυνο πιθανών αντιποίνων από τις δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που περιπολούν τώρα στη ζωτικής σημασίας θαλάσσια οδό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ