ΚΟΣΜΟΣ

Θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ βομβαρδίζει η Τουρκία

Θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ βομβαρδίζει η Τουρκία
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερο βομβαρδισμό θέσεων του PKK EPA/UBEYDULLAH HAKAN

Θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ βομβαρδίζει ο τουρκικός στρατός την Τετάρτη, για πρώτη φορά μετά την απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη εκκαθαρίσεις στους κόλπους του τουρκικού στρατού.

Τουρκικά F-16 έπληξαν στόχους των Κούρδων μαχητών στην περιοχή Χακούρκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 άτομα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι τουρκικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν πέντε ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην οποία συμμετείχαν και δυνάμεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και εν μέσω των εκκαθαρίσεων στους κόλπους του τουρκικού στρατού, αλλά και της εκπαίδευσης και των μέσων ενημέρωσης, που ακολούθησαν.

Ο πρώην αρχηγός της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας Ακίν Οζτούρκ συνελήφθη και κρατείται, αλλά έχει αρνηθεί ανάμειξή του στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι σημερινές επιδρομές πραγματοποιούνται ακριβώς δύο χρόνια μετά την επανάληψη των εχθροπραξιών που ακολούθησε τη διετή εκεχειρία ανάμεσα στην Αγκυρα και τους Κούρδους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ