Νετανιάχου ενώπιον της Χάγης: Σήμερα είδαμε τον κόσμο γυρισμένο ανάποδα
«Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία, ενώ πολεμάει κατά της γενοκτονίας» ισχυρίστηκε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός έχει αφήσει πίσω του περισσότερους από 30.000 νεκρούς στη Γάζα.
Ειδικότερα, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι οι κατηγορίες που προσάπτει η Νότια Αφρική στο Ισραήλ περί γενοκτονίας στη Γάζα θα μπορούσαν να συμβούν μονάχα σε έναν κόσμο γυρισμένο ανάποδα.
«Πολεμάμε τρομοκράτες, πολεμάμε ψέματα» δήλωσε ο ίδιος για να συνεχίσει: «Σήμερα είδαμε έναν κόσμο γυρισμένο ανάποδα».
«Το Ισραήλ πολεμάει φονικούς τρομοκράτες, που διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Σφάγιασαν, βίασαν, έκαψαν, διαμέλισαν, αποκεφάλισαν, παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους, νέους άνδρες και γυναίκες» συμπλήρωσε.
«Η υποκρισία των Νοτιοαφρικανών φθάνει έως τον ουρανό» ανέφερε ο Νετανιάχου.
«Πού ήταν η Νότια Αφρική όταν εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν ή εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους στη Συρία και την Υεμένη, από ποιους; Από συμμάχους της Χαμάς».
Ξεκαθάρισε, δε, ότι το Ισραήλ θα διατηρήσει το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας εωσότου επιτύχει μια «ολοκληρωτική νίκη».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξεκινά στη Χάγη η ακρόαση κατά του Ισραήλ για τη Γάζα - Για γενοκτονία μιλά η προσφυγή
Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
06:00
Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ την τελευταία Κυριακή (28/12) του χρόνου
05:00
Ποιες περιοχές έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσά από το επίδομα θέρμανσης - Πότε είναι η επόμενη δόση
04:00
Ποιους πολίτες αφορά η τριπλή επιστροφή ενοικίου το 2026 - Ποια τα ποσά
03:00