ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία πρέπει να περιμένει επιθέσεις από «μοναχικούς λύκους»

Η Γερμανία πρέπει να περιμένει επιθέσεις από «μοναχικούς λύκους»
REUTERS/ Kai Pfaffenbach

Η Γερμανία θα πρέπει να περιμένει επιθέσεις από «μοναχικούς λύκους» όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, μετά την επίθεση που διέπραξε ο 17χρονος πρόσφυγας σε επιβάτες τρένου στη Βαυαρία.

“Όπως αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γερμανία είναι επίσης στόχος της διεθνούς τρομοκρατίας. Για το λόγο αυτό, έχω πει εδώ και πολύ καιρό, ότι η κατάσταση είναι σοβαρή”, ανέφερε ο ντε Μεζιέρ χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος προσέθεσε ακόμα πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 17χρονος δράστης ήταν από το Πακιστάν και όχι από το Αφγανιστάν, όπως αρχικά πιστευόταν.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι και τσεκούρι σε επιβάτες του περιφερειακού τρένου κοντά στο Βίρτσμπουργκ στην Βαυαρία, ανέλαβε ο ISIS.

Η επίθεση σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας στη βαυαρική πόλη Βίρτσμπουργκ, όπου ένας 17χρονος Αφγανός επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι και τσεκούρι 21 επιβάτες περιφερειακού τρένου, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Νωρίτερα την Τρίτη, κατά τη διάρκεια ερευνών στο δωμάτιο του Αφγανού πρόσφυγα, βρέθηκε σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ