Ιταλία: Σε σπίτι υπουργού βρέθηκε κλεμμένος πίνακας του 17ου αιώνα
Οι καραμπινιέροι κατέσχεσαν το απόγευμα της Παρασκευής από κατοικία του Ιταλού υφυπουργού Πολιτισμού Βιτόριο Σγκάρμπι τον πίνακα «Η σύλληψη του Αγίου Πέτρου», του 17ου αιώνα, ο οποίος αποδίδεται στον ζωγράφο Ρουτίλιο Μανέτι.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πίνακας είχε κλαπεί πριν έντεκα χρόνια από το κάστρο του Μπουριάσκο, έξω από το Τορίνο, και στη συνέχεια εντοπίσθηκε σε έκθεση στην Λούκα της Τοσκάνης το 2021, όπου δεν αναφερόταν το όνομα του ζωγράφου που το φιλοτέχνησε αλλά μόνον ότι επρόκειτο για έργο τέχνης που ανήκει στον Ιταλό υφυπουργό.
Ο Σγκάρμπι δηλώνει ότι ο πίνακας που είχε κλαπεί πριν από 11 χρόνια στην πραγματικότητα ήταν ένα αντίγραφο και ότι το πρωτότυπο έργο ήταν ανέκαθεν ιδιοκτησία του. Ο υφυπουργός Πολιτισμού επιμένει ότι δεν ευθύνεται για καμία παράνομη πράξη και τις προηγούμενες ημέρες απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παραίτησής του. Η σημερινή κατάσχεση πραγματοποιήθηκε μετά την εντολή της εισαγγελίας της πόλης Ματσεράτα, της κεντρικής Ιταλίας.
Ο Βιτόριο Σγκάρμπι, χάρη και στη συμμετοχή του σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, είναι από τους πιο προβεβλημένους Ιταλούς τεχνοκριτικούς και ήταν στενός φίλος του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και μεγιστάνα Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

SPONSORED
Άνοιξαν η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών μισθών και συντάξεων του 2024
05:00
Τα οριστικά αποτελέσματα για την προκήρυξη 2Κ/2024 από τον ΑΣΕΠ
04:00
ΔΥΠΑ - Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων: Αυτοί είναι οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων
03:00
«Ανακαινίζω»: Πότε ανοίγει το νέο πρόγραμμα - Οι δύο φάσεις του προγράμματος
02:00