ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Απαγορεύτηκε διαφήμιση της Calvin Klein γιατί ήταν πολύ... σέξι

Βρετανία: Απαγορεύτηκε διαφήμιση της Calvin Klein γιατί ήταν πολύ... σέξι
Μοντέλα σε επίδειξη του Κάλβιν Κλέιν AP Photo / Diane Bondareff

Σάλος προκλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη νέα διαφημιστική καμπάνια των εσωρούχων της εταιρίας Calvin Klein μια διαφήμιση της οποίας απογορεύτηκε γιατί θεωρήθηκε προσβλητική και σέξι.

Στην καμπάνια πρωταγωνιστεί η 36χρονη τραγουδίστρια FKA Twigs η οποία, χορεύει και ποζάρει φορώντας… εσώρουχα, κάτι που φαίνεται να σόκαρε πολλούς θεατές.

Οι Βρετανοί φαίνεται ότι σοκοαρίστικαν ιδιαίτερα με μία αφίσα στην οποία το μοντέλο φορά ένα τζιν πουκάμισο που είναι κάπως τραβηγμένο, αποκαλύπτοντας το πλάι των γλουτών της και τμήμα του στήθους της.

«Calvin ή τίποτα», έλεγε το μότο της διαφήμισης. Η αφίσα αυτή απαγορεύθηκε μετά από… βροχή καταγγελιών που έκαναν λόγο για «αντικειμενοποίηση των γυναικών».

Η συγκεκριμένη διαφήμιση κατέβηκε μετά από παρέμβαση της Αρχής Προτύπων Διαφήμισης της Βρετανίας (ASA), σύμφωνα με την οποία οι καταγγέλλοντες βρήκαν την αφίσα «υπερβολικά σεξουαλικοποιημένη, ανεύθυνη και προσβλητική».

Από τη μεριά της, η εταιρία τόνισε πως τα επίμαχα σημεία του σώματος του μοντέλου ήταν ούτως ή άλλως καλυμμένα.

«Θεωρήσαμε ότι η σύνθεση της εικόνας κάνει τους θεατές να εστιάζουν στο σώμα του μοντέλου και όχι στα ρούχα που διαφημίζονται. Η διαφήμιση χρησιμοποιούσε γυμνό και επικεντρωνόταν στα φυσικά χαρακτηριστικά της FKA Twigs και όχι στα ρούχα, σε βαθμό που την παρουσίαζε ως στερεοτυπικό σεξουαλικό αντικείμενο.

Συνεπώς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η διαφήμιση ήταν ανεύθυνη και πιθανόν να προκαλέσει σοβαρή προσβολή», επέμεινε η ASA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ