Τουρκία: 36 νεκροί Κούρδοι αντάρτες στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία
Η Τουρκία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ «εξουδετερώνοντας» 36 μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και καταστρέφοντας 29 στόχους, μετά το θάνατο τούρκων στρατιωτών χθες, Παρασκευή, σε μάχη, ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Επικοινωνίας και το υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας, «εξουδετερώθηκαν» συνολικά 45 «τρομοκράτες», 36 στο βόρειο Ιράκ και εννέα στη βόρεια Συρία.
Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σημειώνει πως οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» όταν οι κούρδοι μαχητές παραδίδονται, σκοτώνονται ή συλλαμβάνονται.
Σε καταχώρισή του στην πλατφόρμα X, το υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στις περιφέρειες Χακούρκ, Μετίνα, Γκάρα και Καντίλ του βόρειου Ιράκ. Διευκρίνισε πως οι στόχοι περιλάμβαναν σπηλιές, μπούνκερ, καταφύγια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν αφού εννέα τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν χθες, Παρασκευή, σε συγκρούσεις με το PKK στο βόρειο Ιράκ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία: Απαγορεύει τα έξυπνα κινητά και τις αναρτήσεις στα social στους στρατιωτικούς
Τουρκία: Μνημόνιο συνεργασίας με Βουλγαρία και Ρουμανία για τις νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα
Έπεσαν 300 χιλιοστά βροχής στο πρώτο δίμηνο: Γιατί η δυτική Ελλάδα δοκιμάζεται από ισχυρά φαινόμενα
09:41
Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στο Νεπάλ: 17 νεκροί και 24 τραυματίες
09:31
Μυστική έκθεση των Δημοκρατικών αποκαλύπτει πως η στήριξη στο Ισραήλ κόστισε ψήφους στην Κάμαλα Χάρις
09:25
Βρέθηκε γιγάντια θερμική λίμνη στην Αλβανία σε βάθος 127 μέτρων - Γιατί αιφνιδιάσε τους επιστήμονες
09:11