ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Η G20 πρέπει να στείλει μήνυμα σταθερότητας

Βερολίνο: Η G20 πρέπει να στείλει μήνυμα σταθερότητας
REUTERS/Aly Song

Το Βερολίνο επιθυμεί η G20 να στείλει μήνυμα σταθερότητας προς τη Βρετανία.

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συναντηθεί στην Κίνα με τον Βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ για να συζητήσουν το θέμα του Brexit, όπως ανακοίνωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος του Βερολίνου.

Οι επικεφαλής των οικονομιών της ομάδας των 20 οικονομικά μεγαλύτερων κρατών (G20) καλούνται να συζητήσουν για το πως θα προστατέψουν την παγκόσμια οικονομία από το επερχόμενο Brexit.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20 θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στον Χάμοντ, ο οποίος καλείται να απαντήσει σε ερωτήματα για το πώς το Λονδίνο θα διαχειριστεί την έξοδό του από την Ευρωπαιϊκή Ένωση.

«Το Brexit θα είναι ένα από τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθούν οι συζητήσεις. Το θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα είναι ουσιαστικής σημασίας, δεν θα υπάρξει ωστόσο συζήτηση για περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας ή όχι», ανέφερε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, συνέχισε λέγοντας ότι η Γερμανία αναμένει η συνάντηση να επικεντρωθεί στη δημιουργία συνθηκών για βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των οικονομιών. «Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι το Τσενγκντού θα στείλει ένα μήνυμα σταθερότητας και αξιοπιστίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Βερολίνου.

Επιπλέον, φαίνεται ότι ο Σόιμπλε θα πιέσει για περισσότερα μέτρα για την καταπολέμηση της παγκόσμιας φοροδιαφυγής, όπως η κοινοποίηση λεπτομερών στοιχείων για την ιδιοκτησία εταιριών και ιδρυμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ