Αγιά Σοφιά: Εισιτήριο 25 ευρώ για τους μη μουσουλμάνους από Δευτέρα
Ανανεώθηκε:
Είσοδο 25 ευρώ θα πληρώνουν από αύριο, Δευτέρα (15/1) στην Αγιά Σοφιά όσοι και όσες επισκέπτονται το μνημείο ως τουρίστες, μετά την ολοκλήρωση του διαχωρισμού των εισόδων για εκείνους που εισέρχονται στον χώρο για να προσκυνήσουν και για εκείνους που τον επισκέπτονται για πολιτιστικούς ή τουριστικούς σκοπούς.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας «προβλέπεται η εγκατάσταση εκδοτηρίου εισιτηρίων σε συγκεκριμένο μέρος που έχει ήδη προετοιμαστεί για τους επισκέπτες και θα τεθεί σε λειτουργία στις 15 Ιανουαρίου».
«Επιπλέον έχει γίνει η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, συστημάτων ανίχνευσης πυρκαγιάς καθώς και συστημάτων ανακοίνωσης έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας κατά μήκος της διαδρομής περιήγησης στα αξιοθέατα του τεμένους» συμπληρώνεται.
Διευκρινίζεται, δε, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ότι «οι υπήκοοι της Τουρκικής Δημοκρατίας που θα επισκέπτονται για σκοπούς θρησκευτικής λατρείας το τέμενος θα συνεχίσουν να εισέρχονται δωρεάν από την προβλεπόμενη για αυτό το λόγο είσοδο».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέα πρόκληση Eρντογάν: Σύμβολο του τουρκικού αιώνα η Αγία Σοφία
Λέκκας: Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη - Κίνδυνος για την Αγία Σοφία
ΚΚΕ για Συνταγματική αναθεώρηση: Ο πρωθυπουργός επιδιώκει την κατοχύρωση αντιδραστικών τομών
19:31
ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ: Περισσότεροι από 6.500 πολίτες ξεκίνησαν τη δωρεάν θεραπεία κατά της παχυσαρκίας
19:23
ΕΑΒ και IAI ολοκλήρωσαν την ενσωμάτωση του «ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ» στο BARAK-MX
19:18
Πρόστιμο σε Πολωνό υπουργό γιατί ενώ οδηγούσε δεν έδωσε προτεραιότητα σε πεζή
19:12