ΚΟΣΜΟΣ

«Ξεκάθαρο μήνυμα» Κάμερον σε Χούθι: Θα βάλουμε τέλος στις επιθέσεις

«Ξεκάθαρο μήνυμα» Κάμερον σε Χούθι: Θα βάλουμε τέλος στις επιθέσεις
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον. Dan Kitwood/ AP

«Έτοιμη να δράσει» παραμένει η Βρετανία, εάν οι αντάρτες Χούθι συνεχίσουν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, προειδοποίησε την Κυριακή (14/1) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Ειδικότερα, σε άρθρο του Βρετανού ΥΠΕΞ στη Sunday Telegraph σημειώνεται: «Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: οι ενέργειες των Χούθι είναι επιλήψιμες και είμαστε αποφασισμένοι να τους βάλουμε τέλος. Θα υπερασπιζόμαστε πάντα την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Και κυρίως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα λόγια μας έργα».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «το να διατηρήσουμε ανοικτές τις θαλάσσιες οδούς είναι ζωτικής σημασίας εθνικό συμφέρον», καθώς υπάρχει ο κίνδυνος οι τιμές να αυξηθούν «στη Βρετανία και σ' ολόκληρο τον κόσμο».

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας κατήγγειλε επίσης το ρόλο που διαδραματίζει το Ιράν, δηλώνοντας την Κυριακή (14/1) στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τεχεράνη είναι «ο κακόβουλος παίκτης» πίσω από τους «ενδιάμεσους», οι οποίοι είναι στην περιοχή οι Χούθι ή η Χαμάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ