Ισλανδία: Κάηκαν σπίτια από τη λάβα ηφαιστείου στο Γκρίνταβικ
Η λάβα από την ηφαιστειακή έκρηξη, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη νοτιοδυτική Ισλανδία, έφθασε σήμερα Κυριακή (14/1) στο λιμάνι Γκρίνταβικ, όπου δύο σπίτια έπιασαν φωτιά, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση.
Οι μερικές δεκάδες κάτοικοι, οι οποίοι είχαν επιστρέψει στα τέλη Δεκεμβρίου στο Γκρίνταβικ, απ' όπου είχαν απομακρυνθεί το Νοέμβριο επειδή υπήρχαν φόβοι για έκρηξη του ηφαιστείου, απομακρύνθηκαν πάλι επειγόντως στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, μερικές ώρες αφότου άρχισε η έκρηξη.
«Δεν κινδυνεύουν ζωές, αν και υποδομές μπορεί να απειλούνται», έγραψε στην πλατφόρμα X ο πρόεδρος της Ισλανδίας Γκούντνι Γιοχάνεσον, προσθέτοντας ότι οι πτήσεις των αεροπλάνων δεν έχουν διακοπεί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Ισλανδία: Εξερράγη για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα το ηφαίστειο Ρεϊκιάνες
ΚΟΣΜΟΣ
Ισλανδία: Εξερράγη το ηφαίστειο Ρεκιάνες - Λάβα και τέφρα έχουν σκεπάσει την πόλη
SPONSORED
ΚΟΣΜΟΣ
Ιράν: Πάνω από 4.000 συλλήψεις για κατηγορίες που σχετίζονται με τον πόλεμο
23:40
ΕΛΛΑΔΑ
Εξαφανίστηκε 14χρονος από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης - «Πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο»
23:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή η τροπολογία για την ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων βουλευτών – Τι προβλέπει
23:18
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Τραμπ ανέβαλλε νέα επίθεση στο Ιράν, αλλά δεν την ματαίωσε
23:15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ