ΚΟΣΜΟΣ

Ο Παλαιστίνιος Dr. Dolittle που ξοδεύει χιλιάδες δολάρια για να σώσει τα αδέσποτα της Γάζας (pics)

Ο Παλαιστίνιος Dr. Dolittle που ξοδεύει χιλιάδες δολάρια για να σώσει τα αδέσποτα της Γάζας (pics)
REUTERS / IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί κάποιος και λογικά είναι ότι αυτό δεν αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα για τη Γάζα. Από τη στιγμή που οι άνθρωποι κινδυνεύουν από εχθρικές ρουκέτες, έχουν έλλειψη πόσιμου νερού και πολλοί εξ αυτών ζουν στο δρόμο, τα αδέσποτα σκυλιά δεν είναι προτεραιότητα για την πλειοψηφία. Για κάποιον, όμως, είναι...

Στα 45 του χρόνια, ο κυβερνητικός υπάλληλος Saeed el-Aer έχει ανακαλύψει τι είναι αυτό που τον γεμίζει. Και όπως γράφει το Reuters, αποφάσισε να αφιερωθεί στα σκυλιά που τριγυρίζουν στους δρόμους αναζητώντας νερό και τροφή σε ένα μέρος που η αφθονία είναι άγνωστη λέξη.

dogs1

Εδώ και μήνες, αναζητά ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί ή που γεννήθηκαν στο δρόμο, κερδίζει αρχικά την εμπιστοσύνη τους και εν συνεχεία τα φιλοξενεί στο καταφύγιό του, στο οποίο απασχολούνται δεκάδες εθελοντές.

dogs2

Όπως παραδέχεται, η αφοσίωσή του τού έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής 20.000 δολάρια που αφορούν σε έξοδα για τα περίπου 50 σκυλιά που περιθάλπει, την τροφή τους, αλλά και το ενοίκιο για τη φάρμα όπου ζουν.

dogs3

Το ενθαρρυντικό για τον ίδιο και ακόμα πιο ενθαρρυντικό για τα σκυλιά είναι ότι οι κάτοικοι της Zahra, περιοχής που βρίσκεται η φάρμα, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλη αυτή την προσπάθεια και το τελευταίο διάστημα αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των επισκεπτών που φεύγει έχοντας υιοθετήσει ένα από τα ξεχασμένα τετράποδα.

dogs5

Όπως, πάντως, δηλώνει ο Aer, τα σκυλιά τα χαρίζει υπό όρους... «Ο κανόνας λέει ότι θα πρέπει να φροντίζουν καθημερινά για το νερό τους, το φαγητό τους και δεν θα τα χτυπούν. Αν κάποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει τους κανόνες, μας ειδοποιεί και παίρνουμε πίσω το ζώο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ