Μεσανατολικό: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό
Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα Δευτέρα (15/1) στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.
Δύο άνδρες ηλικίας περίπου 20 ετών σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στην Ντούρα, στον τομέα της Χεβρώνας, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Όπως είπαν, είδαν νεαρούς Παλαιστίνιους να εκτοξεύουν πέτρες και άκουσαν πυροβολισμούς.
«Ξαφνικά, έφτασαν στρατιώτες στην πόλη μας και άρχισαν να πυροβολούν τους ανθρώπους, απροειδοποίητα» είπε ο Μοχάμεντ Ραμπαΐ, ο διευθυντής του νοσοκομείου της Ντούρα.
Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν και οι τέσσερις από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε το υπουργείο.
Ο ισραηλινός στρατός, από τον οποίο ζητήθηκε κάποιο σχόλιο, δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση μέχρι στιγμής.
Στα βόρεια, στον τομέα της Τουλκαρέμ, σκοτώθηκε άλλος ένας Παλαιστίνιος, σύμφωνα με το υπουργείο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δυτική Όχθη: Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε επεισόδια με τον ισραηλινό στρατό
Δυτική Όχθη: Αύξηση των αυθαίρετων εβραϊκών οικισμών μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα
Μελόνι: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μην εξαρτάται από άλλους
23:57
Υπάρχει αλληλοκατανόηση ανάμεσα σε Πούτιν και Γουίτκοφ αποκαλύπτει σύμβουλος του Κρεμλίνου
23:48
Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ο Πηνειός στα αναχώματα Βαλομανδρίου και Ρογκίων (pics)
23:38
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι - Σχεδίασε το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο
23:29