ΚΟΣΜΟΣ

Άγρια ξυλοκοπημένος ο συνταγματάρχης - "δεξί χέρι" του Ακάρ

Άγρια ξυλοκοπημένος ο συνταγματάρχης - "δεξί χέρι" του Ακάρ
Twitter

Τη συμμετοχή του στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου αλλά και στο λεγόμενο «κίνημα Γκιουλέν ομολόγησε ο συνταγματάρχης Λεβέντ Τουρκάν , σύμβουλος του αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Χουλουσί Ακάρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η ομολογία, γράφει η Ηurriyet αποτελεί για την Άγκυρα δείγμα της διάβρωσης του στρατεύματος από τους πραξικοπηματίες. Οι φωτογραφίες με τον Τουρκάν χτυπημένο έχουν κάνει το γύρω του Διαδικτύου.

Όπως αναφέρει η Hurriyet ο Τούρκος αξιωματικός ομολόγησε πως υπήρξε μέλος της «παράλληλης δομής» αλλά και πως είχε υποκλέψει τις τηλεφωνικές συνομιλίες του πρώην αρχηγού του γενικού επιτελείου Νετζέτ Οζέλ.

Δηλώνει πως μετάνιωσε για τη συμμετοχή του στο πραξικόπημα όταν έμαθε για τον βομβαρδισμό του κοινοβουλίου και πως χτυπήθηκαν πολίτες.

«Μετανιώνω ειλικρινά όχι μόνο για τη συμμετοχή μου στο πραξικόπημα αλλά και γενικά για τη συμμετοχή μου στο κίνημα Γκιουλέν. Έχω ευθύνη γα αυτά τα γεγονότα, όμως δεν είμαι προδότης. Δεν πυροβόλησα αστυνομικούς ή πολίτες ποτέ δε θα το έκανα αυτό», είπε ο Τουρκάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ