ΚΟΣΜΟΣ

Καταστροφή Ουκρανικών drones, από τον Ρωσικό στρατό – Τραυματίστηκε 11χρονο παιδί

Καταστροφή Ουκρανικών drones, από τον Ρωσικό στρατό – Τραυματίστηκε 11χρονο παιδί
AP Photo/Matt Rourke, File

Την εξουδετέρωση Ουκρανικών drones ανακοίνωσε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατά την διάρκεια επιθέσεων του Κιέβου το βράδυ της Δευτέρας καθώς και τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Ιανουαρίου στις περιφέρειες Βαρόνεζ και Μπέλγκοροντ.

Την ίδια στιγμή από τις επιθέσεις αυτές στις Ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, τραυματίστηκε και ένα 11χρονο κορίτσι.

Αναλυτικότερα η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξουδετέρωσε στη διάρκεια της νύχτας πολλά ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που πέταξαν πάνω από περιοχές της που συνορεύουν με την Ουκρανία, σε μια επίθεση από την οποία τραυματίστηκε ένα κοριτσάκι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Οι προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να διαπράξει τρομοκρατικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον τοποθεσιών στην ρωσική επικράτεια εμποδίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Πέντε ουκρανικά drones καταστράφηκαν και άλλα τρία αναχαιτίστηκαν πάνω από την περιφέρεια Βαρόνεζ και άλλα τέσσερα αναχαιτίστηκαν πάνω από την περιφέρεια του Μπέλγκοροντ», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αναφερόμενο στις δύο περιφέρειες που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Ένα 11χρονο κορίτσι τραυματίστηκε από τα συντρίμμια ενός drone που καταρρίφθηκε, τα οποία έπεσαν στο κτίριο στο οποίο βρισκόταν, διευκρίνισε ο κυβερνήτης της Βαρόνεζ Αλεξάντρ Γκούσεφ.

Οι επιθέσεις με drones στη ρωσική επικράτεια, σε μεγάλη απόσταση από το ουκρανικό μέτωπο, πολλαπλασιάστηκαν από το καλοκαίρι, μετά την αντεπίθεση μεγάλης κλίμακας που είχε εξαπολύσει τότε το Κίεβο, η οποία δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Ουκρανία πραγματοποίησε ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα στο Μπέλγκοροντ, στη δυτική Ρωσία, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τα σύνορα, από το οποίο σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ