ΚΟΣΜΟΣ

Οπλισμό με αποδέκτες τους Χούθι κατέσχεσαν οι Αμερικανοί - Αγνοούνται δύο κομάντος

Οπλισμό με αποδέκτες τους Χούθι κατέσχεσαν οι Αμερικανοί - Αγνοούνται δύο κομάντος
Κατασχεμένος οπλισμός με στόχο τους Χούθι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) U.S. military's Central Command via AP

Όπλα ιρανικής κατασκευής με προορισμό τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης  κατέσχεσαν  βατραχάνθρωποι του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού σε επιδρομή σε πλοίο στην Αραβική Θάλασσα. 

Συγκεκριμένα κατέσχεσαν εξαρτήματα πυραύλων ιρανικής κατασκευής και άλλο οπλισμό όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός στρατός προσθέτοντας ότι δύο κομάντος του αγνοούνται.

Πρόκειται για την τελευταία κατάσχεση από το αμερικανικό ναυτικό και τους συμμάχους του φορτίων όπλων που προορίζονταν για τους αντάρτες, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων που απειλούν πλέον το παγκόσμιο εμπόριο στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν με αφορμή τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Τα κατασχεθέντα εξαρτήματα πυραύλων περιλάμβαναν τύπους που πιθανόν χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις.

Οι επιθέσεις, τα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αντίποινα και η επιδρομή έχουν αυξήσει το θερμόμετρο της έντασης στη Μέση Ανατολή, η οποία είδε επίσης το Ιράν να πραγματοποιεί πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

Η επιδρομή έγινε την περασμένη Πέμπτη, με τους κομμάντος να ξεκινούν από το USS Lewis B. Puller με την υποστήριξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ