Η Εσθονία θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ μετά το Brexit
Οι αντιπροσωπείες των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Τετάρτη η Εσθονία να αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2017, αντικαθιστώντας την Βρετανία.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε και επίσημα ότι η Βρετανία δεν θα αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, λιγότερο από έναν μήνα μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, το Λονδίνο επρόκειτο αρχικά να αναλάβει την προεδρία μετά τη Μάλτα και πριν από την Εσθονία.
Όπως ανακοίνωσε ο Πρέμπεν Άαμαν εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ανάληψη της προεδρίας από την Εσθονία θα ξεκινήσει έξι μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο διάστημα και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων προεδρευoυσών χωρών θα αλλάξει αντιστοίχως.
Από την ψηφιακή υπουργό, στην αυτοκριτική του Gemini: 4 από τις πιο παράξενες στιγμές του ΑΙ το 2025
07:50
Με χιλιάδες κόσμου στο Λευκό Πύργο και ένα εντυπωσιακό laser show η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε το 2026
07:40
Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για το 2026: Θα εργαζόμαστε αδιάκοπα για να κάνουμε την Ευρώπη πιο δυνατή
07:30
Με drone show και αθόρυβα πυροτεχνήματα η Αθήνα υποδέχθηκε το 2026 σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως
07:27