Ισραήλ: Από λάθος η ενεργοποίηση της αεράμυνας στο Εϊλάτ
Ανανεώθηκε:
Εσφαλμένη ήταν η ενεργοποίηση του συστήματος προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων στο Εϊλάτ του Ισραήλ.
Με νεότερη ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι από λάθος ενεργοποιήθηκε το σύστημα προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων στο θέρετρο Εϊλάτ που οδήγησε στην εκτόξευση ενός πυραύλου αναχαίτισης πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.
Η νότια ισραηλινή πόλη έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στόχος επιθέσεων με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ή drones που εκτοξεύουν οι Χούθι της Υεμένης.
Μετά την ενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη και πλάνα από ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο έδειχναν καπνό να υψώνεται πάνω από τον Κόλπο της Άκαμπα. Ο στρατός είπε ότι εκτόξευσε έναν πύραυλο αναχαίτισης κατά μιας εισερχόμενης εναέριας απειλής, χωρίς να διευκρινίσει αν το εναέριο μέσο καταρρίφθηκε.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από το περιστατικό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισραήλ: Έκρηξη στην πόλη Εϊλάτ μετά από εναέρια απειλή - Ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα
Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο 15χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Μία σύλληψη
09:43
Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές, από τις 7 Ιανουαρίου
09:38
Παπαστεργίου: Πάνω από 10.000 παραβάσεις του κόκκινου έχουν καταγράψει οι κάμερες ΑΙ
09:35
Άνω Λιόσια: Η ανακοίνωση της Hellenic Train για τη φονική παράσυρση πεζού από συρμό του Προαστιακού
09:31