ΚΟΣΜΟΣ

Μαϊάμι: Boeing 747 τυλίχθηκε στις φλόγες - Έκανε αναγκαστική προσγείωση

Μαϊάμι: Boeing 747 τυλίχθηκε στις φλόγες - Έκανε αναγκαστική προσγείωση
Aεροσκάφος της Atlas Air (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/John Froschauer

Αναγκαστική προσγείωση το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι πραγματοποίησε ένα αεροσκάφος Boeing 747 -8 της Atlas Air που μετέφερε φορτίο μετά από βλάβη στον κινητήρα λίγο μετά την αναχώρησή του.

«Το πλήρωμα ακολούθησε όλες τις συνήθεις διαδικασίες και επέστρεψε με ασφάλεια στο MIA», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Atlas Air, προσθέτοντας ότι θα διενεργήσει επιθεώρηση για να προσδιορίσει την αιτία του περιστατικού που συνέβη αργά την Πέμπτη (18/1).

Μη επαληθευμένα βίντεο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X έδειχναν φλόγες να βγαίνουν από το αριστερό φτερό του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το Atlas Air 95 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Μαϊάμι στις 10:32 μ.μ. με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο Luis Munoz Marin στο Πουέρτο Ρίκο.

Η πυροσβεστική ανέφερε ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα την Boeing η οποία αναγκάστηκε να καθηλώσει όλα τα αεροσκάφη τύπου 737 MAX 9 όταν ένα αεροσκάφος της Alaska Airlines πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση μετά την αποκόλληση τμήματος της ατράκτου του λίγο μετά την απογείωσή του από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, στις 5 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ