ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο σοκ: Αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβολούν Αφροαμερικανό που προσπαθούσε να βοηθήσει τον ασθενή του

Βίντεο σοκ: Αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβολούν Αφροαμερικανό που προσπαθούσε να βοηθήσει τον ασθενή του

Τα περιστατικά βίας κατά των Αφροαμερικανών δεν έχουν τέλος στις ΗΠΑ. Σε ένα νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ένας αστυνομικός πυροβολεί, άνευ λόγου και αιτίας, έναν Αφροαμερικανό, ο οποίος προσπαθούσε να βοηθήσει τον αυτιστικό ασθενή του.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία έλαβε μία κλήση για έναν άνδρα που καθόταν στο δρόμο και φέρεται να κρατούσε ένα όπλο. Όμως, δεν επρόκειτο για κάποιον επικίνδυνο άνδρα αλλά για ένα αυτιστικό αγόρι που κρατούσε.. το παιχνίδι του. Δίπλα του ήταν ο 47χρονος νοσηλευτής, Charles Kinsey, ο οποίος προσπαθούσε να τον πείσει να επιστρέψει στο κέντρο όπου φιλοξενείται.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί το περιστατικό πήρε μία περίεργη τροπή καθώς νόμιζαν ότι ο 23χρονος αυτιστικός κρατούσε όπλο. Μόλις ο νοσηλευτής είδε τους αστυνομικούς να τον σημαδεύουν ξάπλωσε στο έδαφος, σήκωσε τα χέρια του και τους φώναξε να μην πυροβολήσουν. Μάλιστα τους έλεγε επίμονα ότι ο 23χρονος κρατούσε το παιχνίδι του και όχι όπλο.

Παρόλο που παρέμεινε ξαπλωμένος και με τα χέρια σηκωμένα, δέχθηκε μία σφαίρα από έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον πλησίασαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Μιλώντας από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται ο 47χρονος είπε ότι όταν ρώτησε τον αστυνομικό γιατί τον πυροβόλησε, εκείνος του απάντησε «δεν ξέρω».

«Ήταν απρόσμενο. Νόμιζα ότι ήταν ένα τσίμπημα από κουνούπι. Με πυροβόλησαν ενώ είχα τα χέρια μου στον αέρα» πρόσθεσε.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ